Subsidie warmtepomp

Bent u van plan over te gaan naar de duurzame oplossing voor een comfortabele woning? Dan is er in een aantal gevallen de mogelijkheid tot het aanvragen van een subsidie. Op de site van RVO worden de voorwaarden beschreven. 

Onder onderstaande punten komt u eventueel in aanmerking tot een subsidie van de overheid:

  • De warmtepomp is onderdeel van een verwarmingstoestel
  • Wanneer u gebruik maakt van een lucht-waterwarmtepomp, grond-waterwarmtepomp of een water-waterwarmtepomp, komt u in aanmerking (lucht-luchtwarmtepomp is uitgesloten)
  • Maximaal een vermogen van 70 kW
  • Het toestel is voorzien van een etiket en een productkaart en technische documentatie
  • De warmtepomp wordt geïnstalleerd door een deskundige installateur

 

Op de site van RVO staat een lijst met geschikte warmtepompen die in aanmerking komen voor een subsidie. Deze lijst wordt steeds aangepast met nieuwe types en merken. De nieuwe toestellen worden gecontroleerd en goedgekeurd door de RVO. Op diezelfde lijst staat een indicatie voor het subsidiebedrag.

Een indicatie voor subsidie voor een warmtepomp ligt tussen de € 1000,- en € 2500,-. Dit is afhankelijk van het type en soorten warmtepomp en de energieprestatie. 

Bovenstaande gegevens komen van de website van RVO.
(RVO [D.O.]. Subsidie voor warmtepompen ISDE. Geraadpleefd van www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie-isde/apparaten-isde/warmtepompen)